terasa moderna acoperita cu sticla securizata

Amenajarea unei terase exterioare devine tot mai relevanta in lumea moderna, iar sticla securizata reprezinta o alegere inovatoare pentru extinderea spatiului interior in armonie cu exteriorul. Imbinand estetica moderna cu functionalitatea, terasele din sticla securizata redefinesc conceptul de amenajare a spatiului exterior. Prin utilizarea acestei tehnologii avansate, terasele devin locuri de relaxare si socializare, beneficiind de transparenta sticlei care permite luminii naturale sa patrunda in interior. 

Amenajarea terasei exterioare cu sticla securizata imbunatateste aspectul estetic si ofera siguranta sporita. Materialele durabile si rezistente la intemperii permit crearea unui spatiu elegant si durabil in acelasi timp. Articolul acesta exploreaza avantajele amenajarii teraselor exterioare din sticla securizata, evidentiind modurile in care aceasta tehnologie revolutioneaza conceptul traditional de amenajare a teraselor, si incurajeaza o conectare armonioasa intre spatiul interior si cel exterior. 

Avantajele folosirii sticlei securizate in amenajarea teraselor

Amenajarea unei terase exterioare poate aduce o schimbare semnificativa in atmosfera unei locuinte sau a unui spatiu comercial. In acest context, utilizarea sticlei securizate in constructia teraselor aduce numeroase avantaje, aducand un echilibru intre estetica si functionalitate. 

Eleganta si transparenta

Terasele din sticla confera un aspect elegant si modern, creand o conexiune intre interior si exterior. Sticla securizata permite luminii sa patrunda liber, oferind o senzatie de spatiu deschis si luminos, ceea ce contribuie la crearea unei atmosfere relaxante si primitoare pe terasa. 

Protectie impotriva factorilor externi

Folosirea sticlei securizate in amenajarea teraselor exterioare asigura protectie impotriva intemperiilor. Aceasta functioneaza ca o bariera eficienta impotriva vantului puternic, ploii si zapezii, permitand utilizatorilor sa se bucure de terasa in orice sezon. Aceasta rezistenta la factorii meteorologici contribuie la mentinerea terasei intr-o stare optima pe termen lung. 

Flexibilitate in design

Terasele din sticla securizata ofera o gama variata de optiuni in design. Sticla poate fi modelata si personalizata pentru a se potrivi oricarui stil arhitectural sau preferinta estetica. Aceasta flexibilitate in design permite proprietarilor sa-si creeze terase unice, adaptate nevoilor lor si sa-si puna in valoare creativitatea in amenajarea spatiului exterior. 

Durabilitate si siguranta

Sticla securizata este cunoscuta pentru durabilitatea sa si rezistenta la impact. Aceasta ofera o solutie sigura, minimizand riscul de accidente. In cazul unei eventuale spargeri, sticla securizata se fragmenteaza in bucati mici, reducand riscul de ranire. 

Tipuri de sisteme pentru inchiderea terasei

In procesul de amenajare terasa exterioara, alegerea unui sistem de inchidere potrivit pentru terasele din sticla devine esentiala pentru confortul si functionalitatea spatiului. Solutiile disponibile sunt variate, iar tehnologia moderna a sistemelor de feronerie permite personalizarea totala a modalitatii de inchidere.

Sistemul fix

Una dintre variantele clasice de inchidere este reprezentata de sistemul fix. Aici, panourile din sticla securizata sunt montate pe tamplarie, nefiind utilizata feronerie. Aceasta metoda ofera deschidere vizuala ampla, creand o senzatie de continuitate cu  spatiului exterior. Adesea, aceasta varianta se monteaza frontal, iar partile laterale sunt echipate cu usi batante cu panouri din sticla, facilitand accesul.

Sistemul batant

Un alt tip de inchidere clasica este cel batant, care implica miscarea batanta oferita de feronerie, de regula, pentru usi. Utilizarea usilor cu panouri din sticla securizata este potrivita pentru accesul direct din zona terasei spre mediul exterior.

Sistemul culisant

Versiunea culisanta a sistemului de feronerie produce un efect similar celui batant, insa panourile din sticla culiseaza spre zona fixa, mentinand in acelasi timp o deschidere spatioasa. Practic, se alege directia de culisare spre stanga sau dreapta a partii centrale a frontului terasei, pentru a maximiza spatiul liber.

Sistemul armonic

O solutie avansata si spectaculoasa pentru terasele din sticla este sistemul cu usi armonice. Acesta consta in mai multe panouri mobile, care se pliaza unul peste celalalt gratie unui sistem de feronerie sofisticat. Deschiderea se realizeaza fara efort, permitand contactul direct al terasei cu gradina, iar panourile pliate se imping spre unul dintre capetele terasei, ocupand un spatiu minim.

In proiectarea sistemului de inchidere pentru terasele din sticla securizata, este esentiala implicarea unui producator profesionist. Calculele de rezistenta si alegerea materialelor adecvate sunt fundamentale pentru obtinerea unui rezultat calitativ si sigur pentru utilizare. Structura de rezistenta pentru terasele din sticla trebuie sa fie in coordonare cu amploarea solutiei de inchidere, avand in vedere ca grosimea sticlei este, de regula, de 10mm, generand o greutate semnificativa. Astfel, amenajarea terasei exterioare cu un sistem de inchidere bine conceput aduce un plus de functionalitate si estetica spatiului, oferind in acelasi timp confort si siguranta.

Cum se intretine o terasa din sticla?

Inchiderea terasei cu sticla securizata necesita o atentie deosebita pentru a asigura mentinerea sa in conditii optime. Iata o detaliere a fiecarui pas recomandat pentru intretinerea corecta a unei terase din sticla securizata:

 • Spalarea si stergerea sticlei:
  • Folositi lichide de curatare special formulate pentru sticla securizata si cea laminata.
  • Evitati folosirea diluantilor sau a altor substante acide, deoarece acestea pot afecta suprafata sticlei.
  • Utilizati lavete moi pentru a preveni zgarieturile sau deteriorarea sticlei.
 • Curatarea tamplariei:
  • Realizati o spalare obisnuita a tamplariei PVC folosind solutii de curatare non-abrazive.
  • Asigurati-va ca toate componentele tamplariei sunt curate si fara impuritati care ar putea afecta functionalitatea.
 • Deprafuirea zonelor cu sisteme batante, culisante si armonice:
  • Inspectati cu atentie zonele in care se deplaseaza sistemele de inchidere, eliminand praful si murdaria acumulate.
  • Asigurati-va ca mecanismele de inchidere se deplaseaza fluid si fara obstacole.
 • Mentenanta periodica a feroneriei:
  • Contactati o firma specializata pentru a efectua verificarea periodica a feroneriei.
  • Curatati, verificati si ungeti componentele mobile pentru a preveni blocarea sau deteriorarea acestora.
 • Pastrarea la distanta a corpurilor grele sau ascutite:
  • Asigurati-va ca pe terasa nu sunt obiecte grele sau ascutite care ar putea fi rasturnate peste panourile din sticla.
  • Evitati lovituri accidentale care ar putea provoca deteriorari.
 • Distantarea sistemelor de incalzire electrice:
  • Plasati sistemele de incalzire electrice la o distanta sigura fata de tamplaria teraselor inchise cu sticla.
  • Preveniti supraincalzirea sau deteriorarea sticlei din cauza temperaturilor ridicate.
 • Frecventa mentenantei:
  • Stabilirea unui program regulat de mentenanta pentru a asigura o functionalitate optima pe termen lung.
  • Consultati modelele teraselor exterioare pentru a adapta programul de intretinere in functie de specificatiile acestora.

Prin respectarea acestor pasi detaliati, veti contribui la mentinerea unei terase exterioare in stare excelenta, asigurand astfel atat functionalitatea, cat si aspectul estetic al modelului ales.

Concluzie

In concluzie, amenajarea unei terase exterioare cu sticla securizata devine tot mai relevanta in lumea moderna. Sticla securizata reprezinta o alegere inovatoare pentru extinderea spatiului interior in armonie cu exteriorul. Prin imbinarea esteticii moderne cu functionalitatea, terasele din sticla securizata redefinesc conceptul de amenajare a spatiului exterior.

Avantajele folosirii sticlei securizate in amenajarea teraselor exterioare sunt notabile. Eleganta si transparenta confera un aspect modern, creand o conexiune intre interior și exterior. Sticla securizata permite luminii naturale sa patrunda în interior, contribuind la crearea unei atmosfere relaxante pe terasa.

Protejarea impotriva factorilor externi este un alt beneficiu important. Sticla securizata actionează ca o bariera eficienta impotriva vantului, ploii si zapezii, permitand utilizatorilor sa se bucure de terasa in orice sezon. Flexibilitatea in design ofera posibilitatea proprietarilor de a-si personaliza terasele pentru a se potrivi oricarui stil arhitectural sau preferinta estetica.

Diversele sisteme de inchidere, cum ar fi cele fixe, batante, culisante sau armonice, adauga o dimensiune suplimentara de functionalitate. Pentru mentinerea terasei exterioare din sticla securizata în conditii optime, este esentiala o atentie deosebita la intretinere, inclusiv spalarea si curatarea sticlei, verificarea periodica a feroneriei si respectarea unui program regulat de mentenanta. Prin respectarea acestor practici, se asigura atat funtionalitatea, cat si aspectul estetic al modelelor de terase exterioare pe termen lung.